mandag den 2. juli 2007
Ting nr. 16: Online værktøjer
Du kender sikkert situationen, hvor du laver et dokument med et udkast til et eller andet f.eks. en vejledning. Dokumentet sender du via e-mail til en række kolleger, der kan læse det igennem og komme med kommentarer, hvorefter du arbejder videre på dokumentet – og sådan kan man blive ved længe.

På nettet findes forskellige muligheder for at lægge sine dokumenter online og dele dem med andre, så man på den måde slipper for at have adskillige dokumenter i omløb og være usikker på, hvilken version der er den nyest.

Nedenfor finder du tre eksempler på online værktøjer.

Google docs and spredsheets
Google docs and spredsheets har du allerede adgang til med din Google-konto. Som navnet siger er det muligt at lave tekstdokumenter og regneark. Man kan altid gå tilbage til tidligere versioner og se, hvem der har lavet ændringer i dokumentet.



Gliffy
Med Gliffy har du mulighed for at lave diverse diagrammer og udkast til indretningsplaner, som eksemplet på billedet her til højre.


Writeboard
Writeboard er endnu et værktøj, der gør det muligt at dele webbaserede dokumenter. Man kan let sammenligne tideligere versioner og tilføje RSS-feeds, så man kan få besked, når der er ændringer.




Opgave
Din opgave er nu at udforske de forskellige muligheder og se, hvad de tilbyder. Du er velkommen til at finde andre værktøjer end de tre, der er nævnt her.

Etiketter: ,



footer