søndag den 17. juni 2007
Ting nr. 15: Mere wiki

Under ting nr. 14 fik du udforsket Wikipedia. Nu er det tid til selv at prøve, hvordan du kan arbejde med wikier. Du kan vælger mellem to opgaver: 1) Opret dig som bruger på Wikipedia og tilføj noget indhold eller 2) Lav din egen wiki.

Opgave 1
Start med at oprette dig som bruger på Wikipedia. Tilføj herefter en ny artikel om et emne, der interesserer dig. Hvis der allerede er en artikel om emnet, kan du skrive videre på artiklen og tilføje ekstra indhold.

Hvad skal jeg dog tilføje?
Inspiration: bibliotekstilbud, din by, racen på dit kæledyr, din yndlings forfatter, din yndlings filmstjerne… Der er nok at tage fat på. Har du masser af gode idéer, kan du jo skrive dem i en kommentar her til ting nr. 15, så kan de bruges som inspiration for andre


Opgave 2
Opret din egen wiki. Wikier kan bruges til mange formål, f.eks. kan man bruge dem som kommunikationsværktøj for en projektgruppe eller til at holde styr på diverse vejledninger (smart fordi folk løbende kan tilføje ændringer uden, man skal holde styr på, hvilken version der er den nyest.)

Der findes forskellige gratis programmer, hvor man kan oprette sin egen wiki. Vælg et af nedenstående eller find et helt andet, og opret en wiki.

Etiketter: , ,



2 Comments:

Blogger Marit said...

De to links til Wikispaces virker ikke, men man kan skrive dem ind i adressefeltet, og voila!

Blogger Monica said...

Godt du siger det! Det var en fejl, som jeg nu har rettet - så nu dur de :-)

Send en kommentar

<< Home

footer