søndag den 20. maj 2007
Ting nr. 7: Prøv Messenger
I denne uge handler det om at udforske Windows Live Messenger, som er et af de mest brugte chatprogrammer på nettet. Messenger er en såkaldt Instant Messaging (IM) tjeneste, som dækker over det at kunne udveksle tekstbeskeder via nettet. Udover tekstbeskeder kan man bruge Windows Live Messenger til videosamtaler, dele filer og sende mobilbeskeder.


Er Messenger relevant for biblioteker?
Messenger er et netværk som millioner mennesker bruger hver dag. Hvis du vil vide lidt mere om, hvem der egentlig bruger det, kan du se en fordeling i forhold til køn og alder her.


Blandt alle de folk, der bruger Messenger, er der helt klart en del af bibliotekets brugere. Messenger giver mulighed for at afprøve distancekommunikationen, og det har de f.eks. arbejdet med i Aalborg, hvor Aalborg Bibliotekerne og Aalborg Universitetsbibliotek har samarbejdet om projektet: ”Den digitale biblioteker”, hvor de brugte Messenger til servicen "Need2Know".


En anden god grund til at bruge Instant Messaging prgrammer som f.eks. Messenger er, at det egner sig godt som internt kommunikationsværktøj. I artiklen "Gartner: Instant Messaging vil afløse telefonen", vurderer analyseselskabet Gartner, at chatprogrammer vil fortrænge telefonen og udgøre standarden for kommunikation inden 2011.


Ugens opgaver bliver:
  • Oprette en konto på Messenger
  • Oprette nogle af dine kolleger som kontaktpersoner. Start en samtale med en eller flere af dem, og prøv at sende en fil.
  • Prøv også at oprette en delemappe på Messenger, hvor du f.eks. kan lægge nogle billeder.
  • Og til sidst… husk at blogge :o) Hvis du har erfaring med andre Instant Messaging services, kan du jo blogge lidt om dem, for Messenger er langt fra den eneste mulighed.


Det praktiske:
Hvis Windows Live Messenger ikke allerede er downloadet på den computer, du sidder ved, kan du downloade det her.

Du behøver ikke have en hotmail-adresse for at blive oprettet som bruger - du kan bruge din almindelige mail. Opret dit Windows Live ID her.

Etiketter: ,



2 Comments:

Blogger Dwism said...

da man så vidt jeg husker ikke kan registres som messengerbruger med mindre man er over de 14 år, skal statestiken over brugere nok tages med et gran salt.
Og det er muligt at benytte sig af messenger uden at skulle downloade programmet. www[dot]webmessenger[dot]msn[dot]com

Blogger Monica said...

Dem, der har Eudora mail, har sikkert alle haft problemer med ikke at modtage en bekræftelse pr. mail på, at de har oprettet en Messenger konto. Det skyldes, at spamfilteret ”snupper” de mails, der bliver sendt fra Windows Live Spaces, men nu er problemet løst :o) ITK har tilladt adgang, så nu er det muligt at få sendt en bekræftelse pr. mail.

Send en kommentar

<< Home

footer