tirsdag den 29. maj 2007
Ting nr. 8: Få styr på dine online bogmærker
I denne uge handler 23 ting om at holde styr på din sikkert stadig voksende linksamling. Sandsynligvis har du allerede gemt dine favoritsteder på nettet under Bogmærker. Du kender sikkert problematikken med, at du bruger en anden computer end den, hvor du har gemt dine Bogmærker, og så mangler du dem. Det er der heldigvis råd for. Og det er bl.a. her, linkdelingstjenesten del.icio.us er en fordel.

Del.icio.us er en online bogmærketjeneste, hvor du kan have dine bogmærker med overalt. Endvidere kan du mulighed for at dele dine bogmærker med andre, og du kan se andres bogmærker. På den måde kan du bruge del.icio.us til at netværke med andre, der gemmer samme slags sider som dig. Der er med andre ord tale om det, man kalder "social bookmarking".

Din opgave er nu at oprette din egen del.icio.us konto. Det gør du på: http://del.icio.us

Når du har oprettet din konto, kan du jo passende tilføje nogle af dine favoritsider. Du tilføjer nye links ved at klikke på ”post”.

Herefter skal du tilføje en lille beskrivelse og tilføje nogle tags (dvs. at du tilføjer nogle nøgleord/emneord). Hvis det er et link, du ikke ønsker at dele med ander, kan du fravælge det i boksen "do not share".


Lidt om tagging
At "tagge" eller tilføje "tags" betyder at "sætte mærke på". Når noget bliver "tagget", er der som regel tale om, at man tildeler det et nøgleord, der dels gør det lettere for en selv at genfinde, og dels gør det lettere for andre at finde. Der kan sagtens tilføjes flere tags til den samme ting.

Etiketter: ,



3 Comments:

Blogger Miss Ø said...

Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

Blogger Miss Ø said...

hej monika. jeg kan ikke se en do not share funktion når jeg opretter bogmærker i delicious?

Blogger Monica said...

Næ, det viser sig, at det åbenbart ikke er en selvfølge, at funktionen er slået til. For at slå den til skal du gå ind under "Settings". I kolonnen "Bookmarks" skal du klikke på "Private saveing", hvor du kan "allow private saving of bookmarks".

Send en kommentar

<< Home

footer