mandag den 9. juli 2007
Ting nr. 20: Lav din egen podcast
Nu er det blevet tid til, at du prøver at lave en podcast selv. Det lyder måske omfattende, men det behøver det slet ikke være. Der findes programmer, hvor man kan lave sine egne podcasts på en nem og hurtig måde f.eks. OdeoStudio. Alt hvad du behøver er et headset med mikrofon.

En anden mulighed er med programmet PodBean, hvor man dog skal igennem nogle flere "trin" før, ens podcast ligger klar på nettet.

NB! Der er pt. sikkerhedsproblemer med at køre Odeo Studio programmet fra HB - derfor er det ikke et krav, at du laver din egen podcast. Hvis du brænder for at lave din egen podcast, kan du prøve hjemmefra, eller bruge programmet PodBean.com.

Det praktiske
Først skal du oprette dig som bruger på OdeoStudio. Når du er logget ind, trykker du på "Record New Audio", og så kan du ellers bare gå i gang med at lave en lydfil.

Når du har indtalt lydfilen, trykker du på "Save Recording"
Herefter har du mulighed for at tilføje en titel, en beskrivelse med mere, hvorefter du skal trykke "Save".

Opret en podcast - "Create Podcast", gå til "Saved audio", hvor du skal åbne din lydfil og gemme den under det navn, du har kaldt din podcast.

For at få din podcast ind på din blog, skal du under din podcast kigge efter "Podcast Badge". Kopiere koden, og gå til din blog.





For at indsætte det kode du har kopieret, skal du klikke på fanen "Rediger HTML" på den side, hvor du normalt skriver indlæg på din blog. Indsæt koden. Herefter kan du gå tilbage til fanen "Skriv" og fortsætte dit indlæg på normal vis. Og resultatet? Det skulle gerne være en podcast som nedenstående :o)

My Odeo Podcast


Alternativ
Som et alternativ til OdeoStudio kan du bruge programmet PodBean.com

Etiketter: , ,



3 Comments:

Blogger Monica said...

Lige en praktisk information. Headset med mikrofon kan lånes fra EI´s kontor. De ligger til venstre, når man kommer ind af døren, på reolen. Husk at lægge det tilbage når du er færdig, så alle kan få mulighed for at bruge dem.

Blogger Monica said...

Det viser sig desværre, at der er problemer med at køre Odeo Studio programmet fra HB, jeg undersøger sagen. Hvis du brænder for at lave din egen podcast, kan du prøve hjemmefra, der har jeg i hvert fald ikke selv oplevet problemer.

Blogger Mcklemens said...

Der er også problemer med OdeoStudio hjemmefra. Når man klikker på save recording - går den bare i stå...

Under internet/sikkerhed/har jeg givet tilladelse til at det er et websted jeg har tillid. det hjælper ikke.

Har jeg bare ikke rettigheder til at gemme audio?

Send en kommentar

<< Home

footer