søndag den 8. juli 2007
Ting nr. 19: YouTube
Ting nr. 19 handler om YouTube, som er et meget populært videodelings websted. På YouTube kan du gratis afspille videoer, lægge egne video ud på siden og dele dine videoer med andre. Ved hjælp af tagging kan man tilføje kategorier, så det er nemmere at søge på det hav af videoer, der findes på YouTube.

Du kan læse mere om YouTube på Wikipedia.

På YouTube finder du alt fra seriøse videoer til skøre hjemmevideoer. Prøv at søge nogle videoer frem på YouTube og afspil dem. Når du har prøvet det, kan du fortsætte med én af følgende to opgaver: 1) Læg en video fra YouTube på din blog eller 2) Læg selv en video op på YouTube.

Det praktiske
Hvis du har valgt opgave 1, skal du, når du har søgt den video frem, du vil have på din blog kopiere det, der står i feltet Embed, som du finder lige ved siden af den fremsøgte video.














For at indsætte det kode du har kopieret, skal du klikke på fanen "Rediger HTML" på den side, hvor du normalt skriver indlæg til din blog. Indsæt koden. Herefter kan du gå tilbage til fanen "Skriv" og fortsætte dit indlæg på normal vis. Resultatet... ja, det skulle gerne komme til at se ud som på siden her, hvor jeg har valgt vores tilsyneladende ret populære video om Transformation Lab - den er pt. bleve vist 6854 gange.



Etiketter: ,



footer