mandag den 16. juli 2007
Ting nr. 22: Second Life
Vi er nu nået til ting nr. 22, og det er blevet tid til, at du for sidste gang med 23ting, skal oprette dig som bruger :o) Denne gang i Second Life, som du sikkert allerede har hørt en masse om.

Second Life er en online virtuel 3D-verden, hvor du f.eks. har mulighed for at besøge Info Island, hvor du bl.a. kan møde og kommunikere med andre mennesker, deltage i virtuelle arrangementer så som debatter, foredrag og bogoplæg.

Du kan læse mere om Info Island på infoisland.dk, og på Wikipedia kan du læse mere om Second Life generelt, du finder bl.a. en liste over, hvilke danske virksomheder og organisationer du finder i Second Life.

Før du kan begynde at udforske Second Life, skal du først have din egen virtuelle personlighed (avatar). Derfor skal du oprette dig som bruger, downloade og installere Second Life og logge på Second Life. Følg vejledningen på Info Islands hjemmeside.

NB! Der er en begrænsning på, hvor mange avatarer (de virtuelle personer) man kan oprette pr. IP-nummer, derfor kan der være problemer med at oprette sin avatar på personalepcérne på HB, men du kan oprette en avatar på publikumspcérne. Når du har fået oprettet din avatar, skal du downloade Second Life programmet - det kan du gøre på personalepc'erne, hvor du også kan logge dig på Second Life.

Når du har fået oprettet din avatar (din virtuelle person), kan du f.eks. besøge Info Island.
Skriv I din blog om dine oplevelser/erfaringer.

Etiketter: ,



3 Comments:

Blogger Gitte Barlach said...

Hej alle friske deltagere i 23 ting !

Nu er vi kommet til ting nr. 22,Second Life,og det har jeg glædet mig til:-)

Jeg vil i den anledning meget gerne invitere Jer alle ind i vores hus på Info Island.DK. Jeg og de avatarer, der ikke er på ferie, kan vise Jer rundt i huset og på vores ø, og vi vil gerne have Jer som medlemmer i vores community, samt hjælpe med tips og tricks, hvis I synes:-)
Kom og vær med allerede i denne uge, f.eks. d.18.7.07 kl. 14-16, eller 19.7.07 og 20.7.07 kl. 10-12 eller 13-15.

Her i denne glade ferie-tid skal vi selvfølgelig også kunne slappe af og nyde det i Second Life. I den forbindelse har vi skabt et helt nyt ferietilbud, som jeg vil opfordre Jer til at prøve:

Hent en feriekuffert på Info Island DK. Vi har pakket den med alt, hvad din avatar har brug for i ferien, inkl. landmarks til spændende feriemål i SL

Kufferten indeholder bl.a. tagmed-bogen "Turen går til feriesteder i SECONDLIFE" med forslag til smukke eller spændende steder, din avatar kan besøge. I kufferten ligger et notecard med landmarks til de udvalgte rejsemål. Et klik på et landmark teleporterer øjeblikkelig din avatar til rejsemålet. I vores hus på Info Island DK finder du desuden plancher med grundige instruktioner i, hvordan du bedst udnytter kuffertens indhold.

I også mulighed for at møde vores kolleger,de svenske bibliotekavatarer,der holder deres ugentlige møde i vores hus på Info Island.DK netop her i aften kl. 20:00.


I får lige mødeinvitationen her:

Ikväll kl 20 blir det ett nytt tillfälle för svenska biblioteksavatarer att träffas i Second Life. Om du redan varit med och gillade det, kom igen, om du inte varit med tidigare, skaffa dig en avatar (börja gärna en timme innan) och kom och träffa oss andra.

Vi ses på Info Island DK kl 20 (med reservation för ändringar pga åska). Skicka ett IM till Linny Voom om ni inte hittar dit.

Hälsningar
Linda (Linny Voom) och Åke (Learnie Allen)

Netværket af svenske biblioteksavatarer er kun få uger gammelt og opstået på initiativ af Linda Tillander (SL:Linny Voom) fra Regionbibliotek Halland (http://www.regionhalland.se), samt Åke Nygren (Learnie Allen) fra Stockholms Stadsbibliotek (http://www.ssb.stockholm.se/).

Læs mere her om det svenske SL-Community:


http://biblioteksmedarbetareisecondlife.ning.com/


Jeg skulle hilse at sige at de to foregående møder har været rigtigt hyggelige :-) Vi taler sammen på (husmands)engelsk, så der er ingen sproglige barrierer. Alle er meget imødekommende og interesserede i at netværke.

Vi ses i Sl!

Venlig hilsen:
Tea thibaud alias Gitte Barlach, projektleder for infoIsland.dk

PS! Skulle I have problemer med at oprette Jeres avatar, hjælper jeg gerne.

Blogger Jesper ølsgaard said...

http://politiken.dk/tjek/digitalt/article342900.ece

Læg især mærke til antallet af reele aktive brugere. Second life er en god måde at få et indblik i hvordan et mmorpg (massivt multispiller online rollespil -i dårlig oversættelse) kan fungere, men det ser ud til at lige second life i sig selv er en døgnflue. Det er der mange grunde til, grunde som et svar på en blogpost slet ikke kan fyldestgøre. hyg jer derinde, men meget mere end kort hygge vil jeg nu ikke påstå det er.

Jeg vil tilføje at info islands rejsekuffert lyder genial, den vil jeg da i hvert fald benytte mig af.

Blogger Charlotte said...

Hej - har lige snakket med ITK - det kan give problemer med at oprette en avatar, hvis du sidder ved en pc på Hovedbiblioteket. Second Life tildeler kun et hvis antal avatarer til hver IP-adresse - og HB har kun een IP-adresse på hele personalenettet. Så hvis du har mulighed for det - så kunne du hjælpe de kolleger, der ikke har en pc derhjemme - ved at du opretter din avatar et andet sted end på HB, det tager ikke lang tid at oprette avataren. Du kan så efterfølgende besøge Second Life via HB's pcere, det er intet problem at bruge en avatar, der er oprettet. Og de kolleger, der ikke har adgang til pcere andre steder end Hovedbiblioteket - vil så kunne få sig en avatar via Hovedbibliotekets IP-adresse (forhåbentlig).
Alternativt kan du måske kigge overskulderen på en kollega, der har en avatar - og udforske Second Life med ham/hende.

Send en kommentar

<< Home

footer